Cât de sănătos mănâncă românii, din producţia locală.

Cât de sănătos mănâncă românii, din producţia locală.

România se situează pe locul 5 în Europa la consumul de pesticide, după marii consumatori care sunt Spania, Franța, Italia și Germania, informează Eurostat. Spania, Franța, Italia și Germania țările din Uniunea Europeană care folosesc cele mai multe pesticide în agricultură. Acolo sunt vândute aproape trei sferturi din substanțele de pe piață, arată un studiu Eurostat în care au fost comparate situațiile a 20 de state UE plus Turcia.

Cele patru țări sunt și cei mai mari producători agricoli din spațiul comunitar. Pe primul loc e Spania cu 77.000 de tone pe an, urmată de Franța cu circa 72.000 de tone. Aproape 50.000 de tone de pesticide s-au vândut în Turcia, producătorul extra comunitar de unde provin multe legume de pe piața noastră.
În România au fost vândute peste 10.800 de tone de pesticide, de trei ori mai mult decât în Bulgaria. România se situează pe locul 5 în Europa la consumul de pesticide, după marii consumatori care sunt Spania, Franța, Italia și Germania, informează Eurostat.

Pe categorii, cele mai vândute sunt fungicidele (46% din total), urmate de erbicide (29%), insecticide (11%) și alte tipuri de produse (14%).Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *